מאכלים מסורתיים בנורבגיה ניתן ליהנות מנורווגיה במסעדות בכל רחבי הארץ, ובמקומות מסוימים מכינים אפילו מתכונים ישנים, בעוד שבחלק מהמסעדות המודרניות מכינים מנות נורבגיות מסורתיות בצורה מודרנית. המטבח הנורבגי בצורתו המסורתית מבוסס ברובו על חומרי גלם הזמינים בנורבגיה ובהרים, במדבר וקו החוף. הסיפור מספר שכל המטבח הנורבגי הגיע מידיהם של הוויקינגים לפני אלפי שנים וכיום הוא מקושר ישירות למנהגים ולמסורות של נורבגיה.
בכל מקרה, הנה רשימה של מנות גורמה מנורבגיה כדי להכיר לכם חלק מהמטבח הנורבגי. למרות שמחירי המזון אינם זולים, תוכלו לטעום מגוון מאכלים מהמטבח הנורבגי בשווקים, אולמות אוכל ומסעדות רגילות מבלי לשבור את הכיס.
המטבח הנורבגי משתלב היטב עם המטבח השוודי
הפיני והאיסלנדי, אבל יש גם הרבה מנות ייחודיות. סלמון הוא אחד החלבונים הטובים ביותר בנורבגיה ומשמש במנות רבות. Lutefisk, אחת המנות הנורבגיות המוזרות ביותר ברשימה זו, מתייחסת למנת דג דמוית ג'לי העשויה מטורפיש כבוש ברוטב. קציצות נורבגיות מוגשות בדרך כלל לפני הארוחה העיקרית, אך הן נחשבות לאחת הטובות גם לאחר הארוחה.
עשוי על ידי הרתחת מי גבינה עד להתקרמל
ברונוסט מוגש בפתיתים, והנורווגים אוהבים לאכול טוסט לארוחת הבוקר. גבינה חומה היא המונח הנורבגי לריקוטה, טעם קרמל. ברונוסט היא גבינה בסגנון נורבגי, אם כי היא מזכירה מעט את הגבינה שאולי תמצאו בבית על דלפק המבורגרים או מעדניות. אם יצא לכם להיתקל במונח "גודברנדסדאלסט" בעודכם בנורווגיה, זה אומר שהגבינה מיוצרת בנורווגיה הכפרית בעמק הגדול של אוסטלנד או בגודברנדסדל שבמזרח נורבגיה.
על לחם וגבינה בנורבגיה לחם
הוא מרכיב עיקרי עבור רוב הנורבגים, והוא מגיע בצורות רבות כגון 'קוולדסמאט' (צהריים או ערב) ו'קנקברוד' (לחם פריך). לחם ודגנים הם כבר מזמן מאכלים אופייניים בנורבגיה. הנה כמה מהארוחות הדשנות והטעימות שאולי אכלו אבותיך הנורבגיים. בין שאר המתכונים, הנורבגים אוכלים סלמון מטוגן, מבושל, מעושן ושמנת.
נא
מבושל, צלוי או מטוגן, סלמון מעושן, סושי, סלמון כבוש הם כולם מאכלים נפוצים בנורבגיה. מעדן נורבגי טעים נוסף הוא סלמון מעושן, שגם הוא נמצא לעתים קרובות על פרוסות לחם בקופסאות האוכל של נורבגים רבים. Sursild – הרינג כבוש – היא ארוחה פופולרית לחג המולד וסילבסטר/חג בנורבגיה. זהו מעדן מסורתי שהנורווגים מכינים במהלך החגים, במיוחד בחג המולד.
המנה נקראת "smalahove" בנורבגית ונחשבת למעדן בחלקים מסוימים של המדינה. סורקל הוא עוד מאכל מסורתי שנולד מתוך הצורך לשמר מזון. Kjottkaker נאכל באופן מסורתי כמנה ביתית, לפעמים כחטיף במסעדות.
עם זאת
ארוחת פסקה נורבגית מסורתית היא רקפיש (פורל מותסס) עם תפוחי אדמה או לחם, בצל חי ושמנת. כיום, שילוב של בשר מבושל בשם "Spekemat" ומאפה מסורתי "פלטברוד" או "לפסה" משמש לעתים קרובות באירועים מיוחדים כמו יום החוקה, יום החוקה הנורבגי וחגיגות אחרות. כמו כן, מנות בשריות כמו אייל וברווז פופולריות בנורבגיה.
בעוד הבשר הזה זמין כמעט בכל פינה בנורבגיה
רוב האנשים נהנים ממנו רק מדי פעם (אפילו כארוחה במטוס או בספינת תענוגות), למרות שזה לא היה טאבו בנורווגיה, אפילו עד ה-19. מֵאָה. חלק עיקרי של המאה. .מֵאָה. הצריכה ירדה עם הזמן, אבל בשר לווייתן עדיין זמין באופן נרחב ברחבי נורבגיה והוא נאכל על ידי רוב הנורבגים מעת לעת. לעתים קרובות אנשים מתבדחים שהנורווגים לא יכולים לשרוד בלי דגים ותפוחי אדמה.
בעודנו בנורבגיה
הרווינו את צימאוננו עם Kjottkaker, קציצות נורווגיות דשנות עשויות מבשר בקר טחון מתובל, בצל ותבלינים. קציצות דומות זמינות בשוודיה, אבל הגרסה הנורווגית רכה יותר ומוגשת בדרך כלל עם רוטב חום ורוטב חמוציות. ההבדל הגדול ביותר הוא שסורקל משתמשת בבשר טלה ובבשר בקר עבים יותר, מה שהופך את הקציצות הנורבגיות לגדולות יותר ודומות יותר לפשטידת בשר.
ישנם מספר פינביפים שונים שנמצאים בכל רחבי נורבגיה
אבל בשר איילים נחתך בדרך כלל לרצועות ומבשלים עם בייקון, פטריות, גרגרי ערער, שמנת חמוצה, טימין וגבינת עיזים חומה. Pinnekjott – צלעות טלה מאודות, לפעמים מעושנות, מוגשות באופן מסורתי על כרית של מקלות ליבנה, ומכאן השם שפירושו "בשר מקל" – מוגשת באופן מסורתי בארוחות חג המולד במערב נורבגיה. פיננקג'וט היא מנה עיקרית של צלעות טלה או טלה, מנה המזוהה במידה רבה עם חגיגות חג המולד במערב נורבגיה וצובר פופולריות במהירות באזורים אחרים. במהלך חג המולד (יולי), חג נורווגי מסורתי, מוגשות מנות קינוח רבות ושונות, כולל ג'ולקאקה, לחם מחמצת מתובל בכבדות, בדרך כלל מפזרים סוכר וקינמון, ומולטי קרם (קצפת ופטל).
מרק פירות נורבגי
הוא מאכל חווה מסורתי העשוי מפירות יבשים, מים, סוכר ועמילן תפוחי אדמה. בימים קרים או גשומים בנורבגיה, מרק דגים נורבגי בשם Fiskesuppe מחמם את העצמות. כמו מאכלים נורבגיים רבים, טעמו מעושן ומלוח מספיק כדי להשקות אותו בהרבה בירה, והמעדן הכפרי הזה משולב באופן מסורתי עם בירה ביתית. מרכיבי היסוד כוללים כבש (מנהג חדש יחסית), ביצים, לפסה ותפוזים, שרידים מההיסטוריה המסחרית של המדינה.